Andrei Năstase va candida încă o dată la funcția de primar al Chișinăului

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a fost întrebat din nou de jurnaliști dacă intenționează să candideze la funcția de primar al Chișinăului la alegerile locale programate pentru 20 octombrie.
Oficialul nu a spus ferm nici „da”, nici „nu” și a prezentat o explicație, transmite BN - NEWS.

„Este important să facem lucruri bune acolo unde suntem. Eu sunt adeptul lucrului bine făcut. Astăzi sunt aici în calitate de ministru al Afacerilor Interne. 
Astăzi vreau să-mi fac datoria față de stat și față de cetățeni. Sunt și primarul ales al capitalei și îmi permit să iau atitudine cu privire la problemele cu care se confruntă capitala și suburbiile.

Vorbim mult despre persoane și nume și mai puțin despre proiecte. 
În cadrul blocului ACUM trebuie să se definitiveze un proiect foarte și foarte bun pentru locuitorii capitalei și imediat după asta să discutăm despre nume, despre lista de consilieri, despre lista de primari la alte comunități decât capitala”.
Amintim că Andrei Năstase a fost votat în calitate de primar general al Chișinăului, dar instanța de judecată nu a validat rezultatul scrutinului. 

Năstase s-a plâns la CEDO, iar Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a început recent examinarea dosarului. 
Năstase s-a plâns că i-a fost încălcat dreptul la exprimare, atunci când instanța de judecată nu a validat rezultatele alegerilor din Chișinău, pe motiv că s-a adresat alegătorilor pe Facebook.

Комментариев 0